• Belföld
Faktor

Álomfizetés Magyarországon, diploma sem kell ehhez a munkához

Hatósági engedélyre van szükség a munkához, de az egy tanfolyammal könnyen megszerezhető.

Mozdonyvezetők jelentkezését várja egy vasúti szállítmányozással foglalkozó cég, a fizetés akár bruttó 900 ezer forint is lehet - írja a Pénzcentrum.

Illusztráció.

Illusztráció.

2600-3600 forintos órabér, 30 százalék műszakpótlék, 20 százalék vezetési pótlék várja a mozdonyvezetőket a FOXrail Zrt.-nél a Lőkösháza-Hegyeshalom/Rajka és Biharkeresztes/Nyírábrány-Hegyeshalom/Rajka viszonylatokon. Ha egy mozdonyvezető 185 órát dolgozik egy hónapban, amelyből 90-et vezet, akkor a pótlékokkal együtt a havi bruttó fizetése 672 ezer és 930 ezer forint között alakul, attól függően, hogy mekkora órabérben állapodik meg a dolgozó a céggel. Ez családi adókedvezmény nélkül 450 - 620 ezres havi nettónak felel meg 2018-ban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A mozdonyvezetéshez hatósági engedélyre van szükség hazánkban, ennek megszerzéséhez pedig egy tanfolyamot kell elvégeznünk. Tanfolyamot többet is lehet találni az interneten, a jelentkezési alapfeltétel a 20. betöltött életév és az érettségi.

    A mozdonyvezető-tanfolyam egyéves, a 60 százaléka elméleti, 40 százaléka pedig gyakorlati képzés. A kurzus teljesítése után hatósági engedélyt kapnak a mozdonyvezetők, ám a karrierjük során a különböző típusokra és vonalakra külön kell vizsgát tenni, ennek tartama azonban jóval rövidebb, jellemzően másfél-két hónap.

    Kommentek:

    Top 16