• Belföld
MZ/X

Diploma nélkül is lehet itthon nettó 300 ezret keresni

Aki akar dolgozni, képzettség nélkül is megkereshet 400 ezret, nyelvtudással pedig 600-at is havonta.

Óriási a munkaerőhiány, nehéz helyzetben vannak az éttermek: nehezen találnak felszolgálót, pultost vagy szakácsot. Nem véletlen, hogy van olyan vendéglő, ahol nem elvárás az sem, hogy a leendő munkavállalónak legyen tapasztalata. Igaz, a kezdők nem is keresnek annyit, mint a tapasztalt munkaerő- írja a penzcentrum.hu, akik találtak olyan álláshirdetést, ahol a szakács-konyhafőnöknek havonta 600 ezer forintot fizetnének.

Itt a környéken mindenki megadja az 1000-1200 forintot óránként, azaz, aki akar dolgozni, képzettség nélkül is megkereshet 400 ezer forintot havonta. Csak éppen nincs meg a hajlandóság

- mondta a Népszavának még május végén egy balatonlellei vállalkozó.

Nem csak a Balatonnál, a fővárosban, és vidéki városokban is nehéz munkaerőt találni. Az interneten rengeteg helyre keresnek szakácsokat, a fizetések pedig változatos képet mutatnak. A Pénzcentrum talált olyan esztergomi helyet, ahol pályakezdők jelentkezését is várják, "mivel a nyugodt téli időszakban könnyen belejöhetnek a jelentkezők a szakma rejtelmeibe" - áll a hirdetésben. A nyelvtudás sem elvárás. A munkavállónak havonta nettó 180 ezret fizetnének.

Budapesten legalább 300 ezres lehet keresni

A Pénzcentrum által talált hirdetésekből jól látszik, hogy egy 3-5 év tapasztalattal rendelkező szakács általánosságban nettó 300-360 ezres fizetésre számíthat. Például 300 ezret lehet keresni a Don Pepe Étteremlánc 11. kerületi éttermében. Havi 15-17 napos munkarendben kell dolgozni, és amennyiben szükséges, szállást is biztosítanak a leendő munkavállalónak.

Egy újonnan nyíló belvárosi bisztróba is szakácsot keresnek. Előnyt jelent az angol nyelv társalgási szintű ismerete, a 3-5 év szakmai tapasztalat, és a grill ételek készítésében szerzett tapasztalat. A szakács-konyhafőnök - akinek feladata lesz az étlap kialakítása, az alapanyagok megrendelése, a beszerzés koordinálása és a konyha önálló vezetése - havi 600 ezer forintos fizetésre számíthat.

Kommentek:

Top 16