• Élet
Faktor

Így tehetünk egyszerűen a klímaváltozás ellen, ennyire egyszerű a változtatás

A változtatás még az egészségünknek is jót tesz.

Illusztráció.

Illusztráció.

Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.

A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelőssége van - fűzte hozzá a dietetikus.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.

    Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen.

    A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.

    Kommentek:

    Top 16