• Sport

Dicséri a horvát kapitány a magyar válogatottat

A magyar labdarúgó-válogatott jövő hét szombaton lejátssza első idei válogatott mérkőzését. Az ellenfél a szintén Európa-bajnoki résztvevő Horvátország, amely a legerősebb keretével érkezik Magyarországra. A horvát szövetségi kapitány, Ante Cacic elmondta, hogy mit gondol a magyar csapatról.

Fotó: mlsz.hu

Fotó: mlsz.hu

Ante Cacic tavaly ősszel, Niko Kovac távozását követően került a horvát válogatott élére, irányításával mindhárom Eb-selejtezőjét megnyerte a horvát együttes. Horvátország az olaszok mögött a második helyen végezve csoportjában, ezzel bebiztosította Európa-bajnoki szereplését.

Március 26-án a Groupama Arénában lép pályára az Ivan Rakiticcsal, Luka Modriccsal, Mario Mandzukiccsal érkező gárda, a horvát szakember ennek apropóján nyilatkozott az mlsz.hu-nak.

Először is gratulálok a magyar válogatottnak, hogy harminc év után ismét egy nagy tornán vesz részt. Úgy gondolom, ez az eredmény elsősorban a sportágba történt jelentős mértékű és okos befektetéseknek köszönhető. Ma már egy igazán jó magyar válogatottról beszélhetünk, amelyet zömében pályafutásuk csúcsán lévő játékosok alkotnak, és a megfelelő nemzetközi tapasztalat sem hiányzik az együttesből. A magyar kerettagok közül senkit sem ismerek személyesen, de többek pályafutását is követem. Tudom, hogy a csapat legfontosabb labdarúgói a tapasztalt játékosok, mint Király Gábor, Gera Zoltán, Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs, de rajtuk kívül is több jó képességű futballista van a keretben, ezért a budapesti mérkőzés igazán jó teszt lesz számunkra az Európa-bajnokság előtt. Úgy gondolom, minden barátságos meccsnek nagy jelentősége van, mert a szövetségi kapitányoknak kevés lehetőségük van a válogatottal való közös munkára, és itt mérhetik le igazán, mely játékosok felelnek meg a nemzeti csapatnál támasztott elvárásoknak.

Top 0