• Kultúra
Faktor

DiCaprio az Oscar előszobájában

A visszatérő (The Revenant) kapta a legtöbb díjat a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján. A legjobb film díját is elnyerte.

Leonardo DiCaprio, A visszatérő főszereplője vehette át a legjobb színészi teljesítményt elismerő BAFTA-kitüntetést, és a film készítője, Alejandro Inarritu kapta a legjobb rendezőnek járó BAFTA-szobrot. A szakmai közönség úgy tartja: a BAFTA díjazottjai esélyesek az Oscar-díjra is.

DiCaprio vetélytársai között Eddie Redmayne (A dán lány), Michael Fassbender (Steve Jobs), Matt Damon (Mentőexpedíció) és Brian Cranston (Trumbo) szerepelt a legjobb férfi főszereplő díjára jelöltek listáján.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A visszatérőt összesen nyolc BAFTA-díjra jelölték, és ebből hatot el is vitt. A megtörtént eseményeken alapuló drámáé lett ugyanis a legjobb fényképezésért, a legjobb sminkért és a legjobb hangeffektusokért odaítélt díj is. Az operatőr, Emmanuel Lubezki sorozatban a harmadik BAFTA-díját vehette át, az előző két évben ugyanis a Gravitációért és a Birdmanért is övé lett a legjobb fényképezésért járó brit díj.

    A Királyi Operaház színpadán - meglepetésvendégként - Tom Cruise jelentette be, hogy A visszatérőé a legjobb filmnek járó elismerés, a brit Oscarnak is nevezett BAFTA-díj. A visszatérő a legjobb film díjáért A nagy dobás, a Kémek hídja, a Carol és a Spotlight című alkotásokkal versengett.

    A fontosabb kategóriák jelöltjeiről itt írtunk.

    Top 16