• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Diákok vennének meg egy mediterrán szigetet

Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy sziget megvásárlására észak-olaszországi diákok, hogy egy fiataloknak szánt üdülőhelyet hozzanak létre a Földközi-tengeren.

A La Stampa című olasz lap azt írta: a piemonti Mosso iskolájának hallgatói a Szardíniához közeli Budelli szigetét szemelték ki, miután egy új-zélandi üzletember visszalépett a sziget megvásárlásától.

„Ha a kormánynak nincs erre pénze, akkor előteremtjük mi magunk" - mondták a diákok a lapnak. Közösségi finanszírozással akarják összegyűjteni a szükséges 3 millió eurót.

Budelli szigete. Fotó: wikipedia.

Budelli szigete. Fotó: wikipedia.

A tanulók kiszámolták, hogy ha minden olaszországi diák 50 eurócenttel támogatja a kezdeményezést, akkor elérhetik a kitűzött összeget. A közösségi média révén más országok diákjainak a figyelmét is megpróbálják felkelteni a paradicsomi sziget iránt – írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Az üzenetünk a következő: ha minden olasz tanuló 50 centet adományoz, akkor össze tudjuk gyűjteni a következő aukció megnyeréséhez szükséges hárommillió eurót. Ezzel pedig elkerüljük, hogy ez az örökségvédelmi helyszín egy külföldi ember magántulajdonává váljon

    mondták a diákok a Sputniknews hírportál szerint.    

    Top 16