• Krimi
Faktor

Diákjaival ivott, szexről mesélt. 3 év börtönt kapott

A kirándulásokon együtt ivott alkoholt diákjaival, melegpornóról és szexről beszélgetett velük rendszeresen a volt kiskunhalasi tanár. 3 év felfüggesztett börtönt kapott és 2 évig eltiltották a pedagógusi pályától.

O. Adrián Péter a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban tanított. Kiderült, hogy egy 2011-es osztálykiránduláson együtt ivott alkoholt 9. osztályos diákjaival. Állítólag az osztályból többen lerészegedtek, mert senki nem figyelte, hogy mennyit isznak. A tanár saját szexuális életéről beszélt nekik, meleg internetes oldalról mesélt, és azt is elmondta a fiúknak, hogy az osztályból ő melyik lányt fektetné le.

2015 márciusában első fokon már elítélték a tanárt, de fellebbezett, most volt a másodfokú tárgyalás, ahol a büntetést kiegészítették egy 2 éves eltiltással is. A tanár egyébként nem vallotta magát bűnösnek, de elismerte, hogy a kirándulásokon a gyerekek korlátozott mennyiségben és ellenőrzötten ihattak alkoholt, és hogy beszélt saját szexuális életéről a diákoknak, valamint a melegpornóról is.

Egyébként a diákok nem vallottak a tanár ellen, nem ismerték el, hogy rossz hatással volt rájuk. A tanár a tárgyalás után azt mondta a baon.hu-nak: „Hálát adok a jó istennek, hogy túl vagyok rajta. Köszönöm feleségemnek a töretlen hűségét és támogatását, a családomnak, barátaimnak, a tanítványaimnak és tanítványaim szüleinek. A másik, amit mondanék: isten óvja a magyar pedagógusokat ezután az ítélet után!"

Top 0