• Krimi
MZ/X

Dezodor okozta egy 19 éves férfi halálát

A holland fiatal egy elvonón akart egy hajtógázos spraytől beállni.

Éppen elvonón volt a 19 éves holland fiú, talán ezért is próbált meg a dezodortól betépni. A CNN szerint a fiú egy törölközővel a fején inhalált be dezodort. Az orvos nem tudják, pontosan mi történhetett.

Elkezdett fel-le ugrálni, hiperaktív lett, majd szívroham következtében leállt a vérkeringése és összeesett-szemlézi a CNN beszámolóját a szeretlekmagyarorszag.hu. A kórházban próbálták mesterséges kómával életben tartani, de nem volt elég agyi működése ahhoz, hogy túlélje az esetet.

Az orvosok a sötétben tapogatóznak, mivel nagyon kevés ilyen eset történik, nem tudják se azt, hogy mi történhetett, se azt, hogy mik a pontos következményeket. Három esetben gondolkoznak. Az egyik, hogy az inhaláció következtében a fiú szíve túl érzékeny lett, és a legkisebb stressztől is (pl. hogy lebukik a szülei előtt) szívrohamot kaphatott.

A másik, hogy a dezodorban lévő méreganyagok meggyengítették a szívizmokat, a harmadik pedig az, hogy a szívartéria görcsölt be. A szakemberek az első variációt tartják a legvalószínűbbnek, hiszen ha a fiúnak ijesztő hallucinációi voltak, az megmagyarázza a hiperaktivitást és a szívrohamot is.

Kommentek:

Top 0