• Külföld
Faktor

Bevetik a "titkos fegyvert" az észak-koreai válságban

Nagyon valószínű, hogy Dennis Rodman újra felkeresi régi barátját, Kim Dzsongunt - akár még a háborút is megelőzheti.

Fotó: Europress / KCNA - AFP

Fotó: Europress / KCNA - AFP

Dennis Rodman most éppen Pekingben van, de már többször is célzott rá, hogy a következő állomása Észak-Korea lesz. Itt nagyon fontos feladat várhat rá a szakértők szerint: meg kell győznie az ország vezérét, hogy hagyjon fel a rakétakísérletekkel - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az egykori sztársportoló és Kim Dzsongun barátsága közismert, a "Féreg" becenéven ismert Rodman már legalább öt alkalommal járt az elzárt országban, és egyfajta diplomáciai kapocs lehet Kim Dzsongun és Donald Trump között. Rodman egyébként az amerikai elnökkel is jó viszonyt ápol, így még valószínűbb, hogy ő közvetíthet kettejük között.

    Erre pedig nagyon nagy szükség lenne, ugyanis Észak-Korea folyamatosan növeli a nukleáris nyomást a világon, Kim Dzsongun nem áll le a rakétakísérletekkel, és az egyre szigorúbb gazdasági szankciók miatt bármikor kirobbanthatja a háborút. Ezt azonban mindenki szeretné elkerülni, mert elképzelhetetlen erejű pusztítást vonhat maga után egyetlen bomba is.

    Rodman korábban azt mondta újságírói kérdésekre, hogy Kimmel szinte sosem beszélnek politikáról, de egy "csomó menő dolgot" csinálnak, például karaokéznak, lovagolnak vagy éppen síelnek.

    Kommentek:

    Top 16