• Külföld
Faktor

Dél-Korea figyelmeztető lövéseket adott le egy drónra

Dél-Korea figyelmeztető lövéseket adott le szerdán egy drónra, amely észak felől átrepült a közös határon, majd visszatért. Észak-Korea - a két ország közötti propagandaháború részeként - szitkozódó röpiratokat is úsztatott le délre.

A dél-koreai hadsereg katonái gépfegyverből legalább kéttucatnyi lövést adtak le arra a pilóta nélküli repülőgépre, amely a két országot elválasztó szárazföldi tűzszüneti vonal nyugati felén lépett be a dél-koreai légtérbe, és megközelített egy katonai őrposztot. A figyelmeztető lövések után a pilóta nélküli gép visszatért Észak-Koreába - írja a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságának közleménye.

Hangszórókon keresztül ordítoznak egymásnak.
Fotó: Europress/AFP

Hangszórókon keresztül ordítoznak egymásnak. Fotó: Europress/AFP

Észak-Korea közben több ezer olyan röpiratot úsztatott le a határon át, amelyen "veszett kutyáknak" nevezi a szöuli vezetést, és felszólítja a dél-koreai kormányt, hogy hagyjon fel határ menti hangszórós propagandaüzeneteinek közvetítésével. A röpiratokra Szöulban és a fővárost körülvevő tartományban találtak rá kedden és szerda reggel.

Dél-Korea múlt pénteken újította fel a propagandaüzenetek közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Észak-Korea két nappal korábban, január 6-án végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását. Dél hangszórós propagandájára válaszul Észak is belekezdett egy hasonlóba, de az északi hangszórók teljesítménye sokkal kisebb. A déli hangszórók üzenetei a határtól akár tíz kilométeres távolságban is hallhatók Észak-Koreában - írta az MTI.

Top 0