• Külföld
Faktor

Elképesztő felelőtlenség: többet utaltak neki, mindent pénzt elvert

Egy amerikai egyetemista 73 napig bármit megvehetett, mert az egyetem véletlenül sokkal többet utalt neki: négy nullával tévesztették el az ösztöndíját.

A lány mulatozásra is költött.

A lány mulatozásra is költött.

A 27 éves Sibongile Mani a tanulmányaira 1412 randot (nagyjából 28 ezer forintot) ítéltek meg, a számlájára azonban ennek a tízezerszerese érkezett, ugyanis a számítógépes rendszerben az egyetem egyik dolgozója elütötte az ösztöndíját és 1 millió 400 ezer randot (azaz nagyjából 278 millió forintot) küldött. A fiatal nő ahelyett, hogy szólt volna a nyilvánvaló hibáról, inkább költekezésbe kezdett. Új frizurát csináltatott magának, márkás ruhákat vett és új telefont, de a pénzt megosztotta barátaival is, akiknek szintúgy különböző drága holmikat vásárolt, a költekezést pedig drága whiskyvel zárták.

A Dél-afrikai Köztársaság Mthatha városában, a Walter Sisulu Egyetemen tanuló lány szegény családi háttérrel rendelkezik, ezért rögtön gyanús lett, hogy annyit költ. Manit a hallgatói önkormányzat jelentette fel az ösztöndíjakat kiutaló országos szervnél.

A lány 73 nap alatt 65 ezer dollárt (vagyis körülbelül 17 millió forintot) vert el. Maninak mindent vissza kell fizetnie, ezen felül pedig lopás vádja miatt rendőrségi vizsgálattal is szembe kell néznie - írja New York Post.

Kommentek:

Top 0