• Sport

Defektet kapott, negyedik helyen végzett Michelisz Norbert Szlovákiában

A túraautó-világbajnokság (WTCC) harmadik és negyedik futamát ezen a hétvégén rendezik Szlovákiában. Michelisz Norbert az első futamon a hatodik, míg második futamon az ötödik helyen végzett. A magyar versenyző Hondájában a rajttechnológia nem működött jól, de ezek ellenére harcban volt a dobogóért. Michelisz az utolsó körben defektet kapott.

Fotó: wtcc.com

Fotó: wtcc.com

Michelisz Norbert a Szlovák Nagydíj időmérőjén a negyedik helyen végzett. Ennek köszönhetően az első futamon a hetedik helyről indult a magyar pilóta, majd nagyszerű versenyzéssel a hatodik helyen végzett.

Ahogy az első futamon, ez alkalommal is gyengén rajtolt Michelisz. A magyar pilóta az m4 műsorában elmondta a két futam között, hogy ennek technikai okai vannak, és nem valószínű, hogy ezt meg tudják javítani a második versenyre.

A rajtot követően a negyedik helyről rajtoló Michelisz visszacsúszott a hatodik helyre, a másik két Honda is megelőzte, előtte volt a két gyári Citroen és Catsburg is a Ladával.

A két Citroennel azonban valami baj történhetett, Muller visszacsúszott a nyolcadik helyre, Catsburg elment Lopez mellett, míg a három Honda felzárkózott az élmezőnyre.

Az utolsó körre elfogyott a ladás Catsburg gumija, Lopez és Monteiro is megelőzte, sőt Michelisz Norbertnek is lehetősége volt a dobogóért menni. Ekkor azonban a magyar pilóta bal első defektet kapott, így ahelyett, hogy feljött volna a 3. helyre még a svéd Björk is megelőzte. Michelisz így a második futamon az ötödik helyen végzett. de a futam után kizárták a svéd pilótát, így Michelisz végül negyedik lett.

Abszolút nem vagyok elégedett. Mind a két futamon a csapattársak mögött végeztem. Csalódott vagyok, egy jó rajttal akár a győzelem is meglehetett volna. Ilyen rajtok többek nem fordulhatnak elő. Nehéz helyzetben vagyunk, a Hungaroringen plusz súlyokat kapunk

- mondta az m4-en Michelisz a futam után.

A dobogón első három helyén Lopez, Monteiro és Catsburg végzett. A harmadik hondás, Huff kiesett.

Michelisz a hétvégén 20 pontot szerzett összesen, ezzel a negyedik legjobb pilóta volt a szlovákiai hétvégén. Összetett Michelisznek 52 pontja van, ezzel a harmadik helyen áll, előtt Monteiro (77) és Lopez (76) van.

Jövő héten a Hungaroringen rendeznek két futamot. Michelisz Norberttel korábban a Faktor is készített interjút, ez itt olvashatja.

Top 0