• Krimi
Faktor

Kizárták, de még évekig dolgozott a debreceni zugügyvéd

Zugírászat miatt emeltek vádat az ügyvéd ellen, aki a kamarából való kizárása után is vállalt megbízásokat.

A vádlott 2011 decemberétől dolgozott ügyvédként Debrecenben. A Debreceni Ügyvédi Kamara 2015. augusztus végén jogerős határozatával kizárta, valamint az ügyvédi tevékenységét is felfüggesztette.

A vádlott ezt követően a hozzá forduló embereket nem tájékoztatta arról, hogy ügyvédként már nem járhat el, vállalta a megbízásokat és pénzt is kért megbízóitól.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Egyik esetben, 2015 októberében egy ingatlan ajándékozási szerződést készített, melyet ügyvédként ellenjegyzett és a felektől 25 ezer forintot vett át. Az okiratot azonban nem tudta ellátni az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéshez szükséges szárazbélyegzővel, a bélyegző hiányának okáról a feleket megtévesztette, majd számukra elérhetetlenné vált.

  Egy másik esetben, 2016 márciusában egy kórházi fekvőbeteget és hozzátartozóját megtévesztve, ügyvédi tevékenységének színlelésével végrendelet elkészítését vállalta, amelyre figyelemmel összesen 250 ezer forintot vett át az időközben elhunyt beteg hozzátartozójától. A végrendeletet egyébként nem készítette el, ezért csalás miatt külön büntetőeljárás folyik vele szemben.

  Mivel a vádlott cselekményét ügyvédi tevékenység színlelésével követte el, így a zugírászat bűncselekmény súlyosabban büntetendő esetét követte el.

  A volt ügyvéddel szemben a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség zugírászat bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, felfüggesztett börtönbüntetést kért ellene - tájékoztatott Dr. Pocsai Edit főügyész.

  Kommentek:

  Top 16