• Krimi
Faktor

Kétszer vágta el áldozata nyakát második találkozásuk alkalmával

Kedden első fokon elítélhetik a Debreceni Törvényszéken azt az időseket hivatásszerűen gondozó nőt, aki még 2014. június 20-án szurkált össze egy asszonyt, majd kétszer átvágta a torkát.

T. Józsefné házi segítségnyújtásban tevékenykedett, átlagosan 9-11 idős gondozottja volt, későbbi áldozatával azonban nem állt munka­kapcsolatban. A gyilkosság előtti hónapokban kilátástalan anyagi helyzete miatt felmerült benne, hogy az asszonyt ráveszi, bízza meg őt a gondozásával, így lehetősége nyílik beférkőzni a hosszú idő óta egyedül élő néni mindennapjaiba, és ­szokásait megismerve szerezhet tőle pénzt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A gyilkosság napján T.-né 8 óra körül érkezett a kiszemeltje közelében lakó gondozottjához, majd bevásárolt egy másik gondozottnak. 9 óra körül azzal csengetett be a sértetthez, hogy látta a házablakába kitett kiírást, amely szerint keverő kölcsönözhető. A gép kipróbálása után rosszullétet színlelt, így bejutott a házba, ahol felmérte a terepet. T. Józsefnének néhány nap múlva két tételben 42 ezer forintot kellett volna törlesztenie a banknak, de nem volt pénze.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ezért ismét felkereste az idős asszonyt, azt mondta, hogy meg akarja venni a keverőt, majd egy nagy, rendkívül éles és hegyes szúró-vágó eszközzel összeszurkálta, és kétszer elvágta a már fekvő áldozata nyakát. Bement a ház előszobájába, ahol magához vette a néni pénztárcáját, majd távozott. Az idős asszony holttestét másnap fia fedezte fel – írja a Magyar Idők.

    Kommentek:

    Top 16