• Krimi
Faktor

Börtönbe kerül a három fiatal, akik egy ájult lányt szemeltek ki szexre

Hat és fél év, illetve öt év börtönre, valamint négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a három fiatalt, akik februárban Debrecenben akartak megerőszakolni egy lányt. Áldozatuk öntudatlan volt, amikor egy belvárosi házba vitték.

Az elsőrendű vádlott 7 évig, a másodrendű 5 évig a közügyeket sem gyakorolhatja, illetve meg kell fizetniük az egymilliós bűnügyi költséget is.

A három fiatal február 12-én Hajdúhadházról és Hajdúsámsonból Debrecenbe mentek, hogy ott töltsék a napot. Napközben a Debrecen Pláza játéktermében voltak, majd inni kezdtek. Kora este egy doboz óvszert vásároltak, és szétosztották maguk között, hátha összejönnek valakivel.

A kiskorú lány aznap osztálytársaival iskolai farsangon volt, onnan tovább akartak menni a városba szórakozni. Alkoholt vettek és annyira berúgtak, hogy az egyik szórakozóhelyen emiatt nem szolgálták ki őket. A Plázához érve a részeg lány és egyik barátnője az ottani kávézó pódiumára ült le. Nem sokkal később lépett oda hozzájuk a három fiú, a barátnő pedig hamarosan távozott.

EZT IS AJÁNLJUK:
  A fiatalok is ittak előtte.

  A fiatalok is ittak előtte.

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  A lány egyedül maradt a vádlottakkal. Vérében 1,12 ezrelék alkohol volt, és látszott, hogy rosszul van, de beszélni sem tudott. Az egyik fiatal felvetette, hogy szexelni kellene lánnyal. Erre két oldalról belekaroltak, felállították és a Darabos utca egyik házának 10. emeletére vitték.

  A lány odafenn a földre zuhant, az elsőrendű vádlott alul meztelenre vetkőztette, majd magára húzta az óvszert és a két másik fiú társaságában közösülni próbált a lánnyal.

  Ekkor azonban kinyílt egy lakás ajtaja és kilépett rajta egy férfi. Az elsőrendű vádlott felpattant, majd gyalog rohanni kezdtek lefelé. Félúton P. Alex visszaöltözött, az utcára érve azonban ráeszmélt, hogy fent hagyta a farmerét és az alsónadrágját. Barátját küldte vissza érte, aki felkapta a nadrágot és leszaladt a földszintre. A három fiatal a lánytól a mobiltelefonját és a karkötőjét is elvette. A telefont végül a közelben, egy füves területen rejtették el.

  A bíróság a vádlottak magukra és egymásra tett terhelő vallomásaira, a tanúvallomásokra, és a szakértői véleményekre alapozta ítéletét, de komoly szerepe volt a házban lévő kamera felvételeinek is.

  Az ítélet nem jogerős, bár a vádlottak és védőik mindannyian tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért. A bíróság döntött arról is, hogy a három vádlott előzetes letartóztatásban marad - írja az Index.

  Kommentek:

  Top 16