• Belföld
CsR

"De örülök, hogy nem halt meg senki" - mondta a balesetet okozó ittas sofőr

Bálint állítja, nem ő volt a hibás, mégis neki kell felelnie a balesetért. A férfi kocsijába hátulról ütközött bele egy autó, a sofőrje ittas volt.

Nem hitt a szemének Török Bálint, amikor elolvasta a Hatvani Járási Ügyészség levelét az autóbalesetével kapcsolatban. A férfi autójába még júniusban beleszállt hátulról egy ittasan vezető BMW-s, az esetből büntetőügy lett, ám az irat Bálint felelősségét ­pedzegeti.

"Képtelen vagyok felfogni, hogy egy ennyire nyilvánvaló­ ügyben egyáltalán felmerül az, hogy én voltam a hibás. Június 16-án dolgozni­ mentünk a feleségemmel, Gyöngyvérrel Budapestre. Amikor felhajtottunk az M3-as autópályára a hatvani leágazónál, egy szállítóautó haladt előttünk a gyorsítósávban.

Amikor utolértem, beljebb soroltam, majd amikor mindketten felgyorsultunk, még egyszer sávot váltottam, hogy őt is kiengedjem. Ekkor a visszapillantó tükörben megláttam, hogy egy fényszóró nagyon gyorsan közelít felém. Szóltam a feleségemnek, hogy kapaszkodjon, mert belénk jön. 110-et mutatott ekkor a kilométerórám

- mondta a Blikknek a férfi.

Az ütközéstől Bálinték megpördültek az autópályán. A másik autóból, egy BMW-ből fiatal lány szállt ki, és emlékeik szerint nagyon zavartan viselkedett. Odament Bálintékhoz, és azt mondta: „De örülök, hogy nem halt meg senki!”

– Kórházba kerültünk, a másik sofőrről pedig kiderült, hogy ittasan vezetett. Egy hónapig betegállományban voltunk - mondta Bálint.

A BMW sofőrje 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ezért a rendőrség büntetőeljárást indított. A fiatal lány véralkoholteszt- eredménye ellenére az ügyészség azt veszi tényként, hogy Bálint a felelős a balesetért, mivel nem adta meg az elsőbbséget, amikor felhajtott az autópályára. Ugyanakkor azt is kijelentik, hogy „a felelősség tisztázása a büntetőeljárás tárgyát fogja képezni”.

Kommentek:

Top 0