• Sport
Faktor

Dárdai szerződését meghosszabbította a Hertha

Meghosszabbította szerződését a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dárdai Pál, aki így legalább a következő szezon végéig irányíthatja a berlini együttest.

Dárdai (balra) 2017-ig irányíthatja a Herthát (Fotó: Europress - Christof Koepsel/Getty Images)

Dárdai (balra) 2017-ig irányíthatja a Herthát (Fotó: Europress - Christof Koepsel/Getty Images)

A 40 éves magyar szakember a Bildnek nyilatkozva árulta el, hogy megszületett az írásos megállapodás. Dárdainak határozatlan idejű szerződése van, amelyet minden idény végén újratárgyalnak.

„A szerződéshosszabbításhoz írásos megállapodás szükséges, most már ez megvan, így kijelenthetem, hogy 2017-ig én leszek a Hertha vezetőedzője” – fogalmazott Dárdai, aki igennel felelt arra a kérdésre, hogy az új kontraktusban is szerepel-e jutalom a német kupadöntőbe jutás, illetve a Bajnokok Ligája-indulás elérése esetén. A Bildnek azt is elmondta Dárdai, hogy két gyors játékosra lenne még szüksége, egyébként elégedett a kerettel, a csapatra pedig fényes jövő vár az elmondása szerint.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Dárdai Pál tavaly februárban vette át – megbízottként – a Hertha irányítását, majd május végén kinevezték vezetőedzőnek. Jelenleg – két fordulóval a zárás előtt – az ötödik helyen áll a csapatával a Bundesligában (MTI).

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a német klub történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik.

A berlini klub szombaton játssza az utolsó hazai bajnoki meccsét a 2015–2016-os szezonban, a csapat még harcban van a negyedik, BL-t érő helyért, a csapatnál pedig azt szeretnék, hogy minél több szurkoló kint legyen, ezért ingyen sört kap mindenki.

Top 0