• Sport

Dárdai Pál lett az év edzője Németországban

A német labdarúgó-bajnokságnak egy hete vége van, a bajnoki cím mellett a Német Kupát is a Bayern München nyerte meg. A Bundesliga hetedik helyén végzett Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin is, amely így indulhat az Európa-liga selejtezőjében. A magyar edző teljesítményét a játékosok is elismerték, hiszen a Kicker titkos szavazásán Dárdait választották meg az év legjobb edzőjének.

Fotó: Europress - Boris Streubel/Getty Images

Fotó: Europress - Boris Streubel/Getty Images

A Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál nyerte a szezon legjobb vezetőedzője címet a német Kicker szaklap játékosok körében végzett szavazásán. Az újság hétfőn megjelent számából kiderült, hogy a 235 futballista megkérdezésével rendezett voksoláson a magyar szakember a szavazatok 17,5 százalékát gyűjtötte be – írja az MTI.

A Hertha Berlin tavaly még a kiesés ellen küzdött, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően maradt benn az élvonalban. Idén azonban Dárdai Pál nagyon jól megszervezte a fővárosi együttes játékát, és az őszi félévben fegyelmezett játékkal gyűjtötte a pontokat.A téli szünetet emiatt a Hertha Berlin a harmadik helyen töltötte, ezt a pozíciót a csapat tavasszal is sokáig tartotta.

A remek félévnek köszönhetően Dárdai a Bundesliga szavazásán a szurkolók megválasztották az őszi félév legjobb edzőjének. A tavasz nem úgy sikerült a Hertha Berlin számára, ahogy a magyar edző tervezte, végül a hetedik helyen fejezték be a 2015/16-os szezont. A berlini együttes a Német Kupában az elődöntőben kapott ki.

A labdarúgók az idény meglepetéscsapatának a berlinieket választották meg. A mostani szavazás szerint az év mezőnyjátékosa a dortmundi Henrih Mhitarjan, míg kapusa a bajnok és kupagyőztes Bayern München játékosa, Manuel Neuer lett.

Top 0