• Sport
Faktor

Dárdai: nem lehettem gonosz edző vagy rossz zsaru

Szombaton a 18. fordulóval megkezdődik a német labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. A Herthát irányító Dárdai Pál ősszel fantasztikus eredményt ért el, egészen a harmadik helyig vezette a csapatot. A berlini klub Törökországba utazott edzőtáborozni, ennek kapcsán is készített a magyar edzővel interjút a Kicker.

Fotó: Europress - Alex Grimm/Getty Images

Fotó: Europress - Alex Grimm/Getty Images

A Hertha szombaton 15:30-tól az Augsburggal játszik hazai pályán, és az őszi szezon alapján egyértelműen a meccs favoritja. A csapat jelenleg a harmadik helyen áll, ha ezt megőrzi, akkor jövőre ott lesz a Bajnokok Ligájában, még selejtezőt sem kellene játszania (Dárdai is óriási prémiumot kapna állítólag ez esetben). A bajnokság második felére egy törökországi edzőtáborral készültek Dárdaiék, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya nagyon elégedett volt a felkészüléssel.

Minden nagyon jól néz ki most. Az edzőtáborban kifogástalan volt a hangulat, a játékosok mindent beleadtak a munkába minden egyes edzésen. Egy pillanatra nem volt lehetőségem eljátszani a gonosz edzőt vagy rossz zsarut, hogy fegyelmezzem őket, mert mindenki elkötelezetten tette a dolgát. Ez mindent elmond a játékosok mentalitásáról. Már tavaly nyáron is mondtam, hogy mindegyikük kitűnő atléta.

Dárdai hozzátette, hogy nem lesz könnyű megismételni az első 17 fordulóban mutatott teljesítményt, de a játékosai hisznek magukban és a képességiekben, és ez a legfontosabb. Aztán szokásához híven óvatosan fogalmazott a megváltozott célkitűzésekkel kapcsolatban.

Mindenki tudja, aki sportolt, hogy az ember mindig többre vágyik. De nincs szükségünk arra, hogy extra terhe rakjunk magunkra. Jól kell startolnunk, ha öt forduló múlva is ott állunk majd, ahol most, akkor beszélhetünk a céljainkról. 

Top 0