• Sport
Faktor

Dárdai Pál meglepő javaslattal állt elő a magyar bajnoksággal kapcsolatban

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál azt nyilatkozta, hogy a magyar csapat sikeres Eb-szereplésének akkor lesz igazán nagy értéke, ha a következő világbajnokságra is sikerül kijutnia a válogatottnak. A szakemberrel készített beszélgetés a Forbes Magazin legfrissebb magyar kiadásában olvasható.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Dárdai többek között azt mondta, hogy ha a jövő héten kezdődő magyar bajnokság első fordulóiban nem mennek ki a stadionokba az emberek, akkor olyan lesz minden, mint előtte. Ezért szerinte a szezon elején

ingyen kellene  beengedni a drukkereket a pályára, hogy a tönkrevert szurkoló kultúrát vissza lehessen állítani

írja a Ripost.

Felvetette azt is, hogy a válogatott által az Európa-bajnokságon megkeresett eredményességi pontpénzekből – több mint egymilliárd forint érkezik majd az UEFA-tól a magyar szövetség számlájára – a gyerekek mellé topedzőket kellene szerződtetni.

A szakember kritizálta a a hazai utánpótlásban végzett munkát, mondván,

itthon sem a futógyorsaság, sem a gondolkodás tempója nem megfelelő,

és nincsenek meg a szakmai automatizmusok sem. A stadionépítési programot viszont támogatja.

Az Eb-ről azt mondta, hogy csapatként fel tudtunk nőni a feladathoz, ugyanakkor még van hová fejlődni, hiszen az utolsó két meccsen 7 gólt kapott a válogatott. Azt is elmondta, hogy szerinte jól döntött, amikor a válogatott és a Hertha közül végül utóbbit választotta, a napi munka során többet tanulhatott, és tanulságos volt a bajnoki hajrá is, amikor a Hertha mély hullámvölgybe került.

Az is kiderült az interjúból, hogy Dárdai négy játékost akar szerződtetni nyáron, neveket viszont nem mondott. Azt már korában elmondta, hogy tavaly megpróbálta megszerezni Dzsudzsák Balázst, aki végül Törökországba igazolt, de idén is felmerült az a lehetőség, hogy Berlinben folytatja a pályafutását a szélső.  

Kommentek:

Top 0