• Sport
Faktor

Újabb Dárdai-siker: a Bundesliga legjobb edzője lehet

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hivatalos Twitter-csatornáján lehet szavazni az őszi idény legjobb edzőjére. Három jelölt van a Herthát irányító Dárdai Pál mellett: Pep Guardiola (Bayern München), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund) és André Schubert (Borussia Mönchengladbach).

Fotó: Europress - Boris Streubel/Getty Images

Fotó: Europress - Boris Streubel/Getty Images

A szavazás ma kezdődött, és holnap 11:59 percig tart. Guardiola 85 német bajnokijából 69-et megnyert (81%-os győzelmi mutató), és ő a második edző a Bundesliga történetében, aki egyből két bajnokságot tudott nyerni a csapatával (az első Ernst Happel volt a Hamburggal 1982-ben és 1983-ban). Olyanra még senki nem volt képes edzőként, hogy az első három szezonjában háromszor megnyerje a Bundesligát.

Jürgen Klopp távozása után Tuchel lett a Dortmund edzője, első 11 tétmeccsét megnyerte a csapattal, amivel beállította a klubrekordot. A Mönchengladbachnak tavaly nagyszerű szezonja volt, a Bajnokok Ligájába is bekerült, de az idei szezont borzalmasan kezdte, Lucien Favre helyét pedig Schubert vette át, első hat bajnokiját megnyerte, Willi Entenmann után ő lett a második edző, aki ilyen jól rajtolt a csapatával a Bundesligában (Entenmann 1986-ban a Stutgarttal nyert meg egymás után hat bajnokit). Schubert klubrekordot állított fel azzal, hogy az első tíz bajnokiján veretlen maradt (nyolc győzelem, két döntetlen), az ő vezetésével a ’Gladbach az utolsó helyről a negyedikre került.

Dárdai a német bajnokság legfiatalabb edzőjeként (39) egy kiesés ellen küzdő csapatból csinált egy európai kupahelyért harcoló együttest a Herthából. A csapattal ősszel 32 pontot szerzett, ez csak eggyel marad el a 2008-as rekordtól. A berlini csapat a szezon első felében 10 meccset nyert meg, ezzel beállította a szintén 2008-as klubrekordot. Dárdai a magyar válogatott után a Hertha védekezését is nagyon jól megszervezte, csak a Bayern München kapott kevesebb gólt 17 forduló alatt. 

Szavazni az alábbi képre kattintva lehet:

Top 0