• Sport
Faktor

Dárdai: el vagytok kókadva, b*szki! Ez egy szép Európa-bajnokság volt

A magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os Európa-bajnokságon a legjobb 16 között kiesett, miután 4-0-ra kikapott Belgiumtól. A mérkőzés után Dárdai Pál egy videóblogon elemezte a látottakat, és szokásához híven lazán, őszintén, szabados stílusban fogalmazott.

Fotó: Europress - Simon Hofmann/Getty Images

Fotó: Europress - Simon Hofmann/Getty Images

Tegnap Magyarország kiesett a nyolcaddöntőben, miután 4-0-ra kikapott Belgiumtól. Az Európa-bajnokságon Dárdai Pál volt az m4 szakértője, de csak a csoportmeccseken állt a közmédia rendelkezésére.

Mivel a Hertha Berlin kedden megkezdi a felkészülést, ezért Dárdainak haza kellett utaznia Németországba, de ezek ellenére a Coca-Cola videóblogján elemezte a Belgium elleni meccset.

Ha nagyon szőrösszívű vagyok, akkor a meccs végeredménye egy ilyen 11-3. Ettől függetlenül, nagyon jó csapat volt, ez még nem a mi tempónk, nem a mi nívónk. Ezt jelenti, hogy nulláról százra nem tudsz felugrani. Ez a realitás. Egy felső kategóriás csapat volt

- mondta a Hertha Berlin edzője.

Dárdai szerint már 15-20 perc után lehetett látni, hogy nem vagyunk olyan fittek, és hiába volt több helyzete is Magyarországnak, sajnos nem jött össze az egyenlítés. Az edző arra is kitért, hogy az iksz sem jelentett volna továbbjutást:

Azt már most bemondom, hogy a hosszabbításban ezek a gyors játékosok ugyanígy megfutottak volna minket. Ennyi fért bele.

Dárdai arra is kitért, hogy miért volt ekkora különbség a két együttes között, sőt szerinte sokat tanulhat a csapat az Európa-bajnokságból: "Nincs semmi szégyenkezni való, ez egy jó torna volt, mindig az mondtam, hogy a tanulási effektet kell elvinni, rengeteget tanultuk belőle. Nem kell besz*rni, jól tudtunk játszani, tovább tudtunk menni a csoportból, mert hittünk magunkban."

Nem kell rögtön megnyerni az Európa-bajnokságot, nem kell mindjárt szomorúnak lenni. A magyar játékosok egész évben nagyon nem játszottak. A legtöbb vagy csere, hol játszik, hol nem, aki játszik, magyar bajnokságban játszik. Más tempó, más koncentrálás.

Dárdai az elemzést a tőle megszokott őszinte stílusban mondta el, még egy kisebb káromkodás is belefért neki:

Mosolyogjatok már egy kicsit, el vagytok kókadva, b*szki! Ez egy szép Európa-bajnokság volt, ez egy nagy élmény volt. Ezt mindenkinek így kell felfogni. Ha lekókadunk így magyarosan, azt nem szabad.

A teljes elemzést itt tekintheti meg:

Kommentek:

Top 0