• Sport

Dárdai csiszolatlan gyémántot talált

Tegnap még csak orvosi vizsgálaton vett rész Sinan Kurt a Bayern Müncen játékosa a Hertha Berlinnél. Ma már azt is bejelentették, hogy a játékos hivatalosan is a csapathoz érkezik, három éves szerződést kötött vele a klub.

Fotó: herthabsc.de

Fotó: herthabsc.de

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, Dárdai Pál csapata le szeretne igazolni egy 19 éves német tehetséget. Akkor Sinan Kurt még csak orvosi vizsgálaton volt a Hertha Berlin csapatánál, azonban ma a szerződés hivatalossá vált, a klub honlapján is bejelentették. A játékos 2019. június 30-ig szóló szerződést kötött a berlini csapattal.

A főleg balszélsőt játszó Kurt a Bayern München kettes számú csapatában játszott idén, de tavaly egy meccsen már a Bundesligában is szerepelt, éppen a Hertha ellen játszott 45 percet. A 19 éves játékos az U15-ös válogatottól az U19-es csapatig minden korosztályos válogatottban játszott, Németországban nagy tehetségnek számít.

Nagyon boldog vagyok, hogy Berlinben lehetek. Mitchell Weiser sok pozitív dolgot mondott a klubról, a szurkolókról és a városról. Ma ez az érzés csak tovább erősödött bennem.

- mondta a meccs után a 19 éves játékos, a klub honlapján.

Fotó: herthabsc.de

Fotó: herthabsc.de

Sinan Németország egyik legnagyobb tehetsége, egy csiszolatlan gyémánt. Lépésről-lépésre szeretnénk beépíteni a felnőtt korosztályba, ha sikerrel járunk, akkor sok örömünk lesz még a jövőben miatta. Egyelőre nem akarjuk nagy nyomás alá helyezni.

- mondta Dárdai Pál, akit a német szavazáson a Bundesliga őszi félévének legjobb edzőjének választottak.

A Hertha Berlin jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban. Ez jó eredmény azok után, hogy a csapat tavaly épphogy elkerülte a kiesést. A német bajnokság január 22-én folytatódik.

Top 0