• Sport

Dárdai csapata újra döntetlent játszott, továbbra is a dobogón állnak

A német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában Werder Bremen-Hertha Berlin mérkőzést rendeztek. A hazai csapatban a kispadon kezdte a mérkőzést Kleinheisler László. A fordulóban kezdőként kapott szerepet Huszti Szabolcs és Szalai Ádám is.

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

A Hertha Berlin a forduló előtt a bajnokság harmadik helyén állt, a berlini csapat az előző héten gól nélküli döntetlennel kezdte a tavaszi félévet az Augsburg ellen. Most a 16. helyen álló Werder Bremennel találkozott. A két csapat közötti különbség hamar megmutatkozott, az első félidőben Vladimir Darida és Marvin Plattenhardt góljaival már 2-0-ra vezetett a Hertha.

A második félidőben Fin Bartels a 67. percben szépíteni tudott, de erre is volt válasza a Hertha Berlinnek, Salomon Kalou a 71. percben 3-1-re módosította az állást. Ekkor úgy tűnt, hogy a mérkőzést a Hertha Berlin simán megnyeri, de a Werder magára talált. Előbb Claudio Pizarro a 75. percben egygólos távolságba hozta a Werder Bremen csapatát, majd Santiago Garcia egyenlített.

A mérkőzés végeredménye 3-3 lett. A magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László a 63. percben lépett pályára a brémaiaknál.

A döntetlennek köszönhetően a Hertha Berlin továbbra is harmadik a bajnokságban, előnye három pont a negyedik helyen álló Bayer Leverkusen előtt.

Nem Kleinheisler László volt az egyetlen magyar, aki pályára lépett szombaton, Huszti Szabolcs a Frankfurt, míg Szalai Ádám a Hannover színeiben játszotta végig hétvégi mérkőzését.

A forduló eddigi eredményei:

Augsburg-Eintracht Frankfurt 0-0

Bayer Leverkusen-Hannover 96 3-0

Borussia Dortmund-Ingolstadt 2-0

Darmstadt-Schalke 04 0-2

Werder Bremen-Hertha Berlin 3-3

Mainz 05-Borrusia Mönchengladbach 1-0

VfB Stuttgart-Hamburg 2-1

Top 0