• Sport

Szakadó hóesésben nyert Dárdai csapata

A német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Hertha Berlin az utolsó helyen álló Hoffenheimet fogadta. A meccs egyik különlegessége azt volt, hogy Dárdai Pálnak a korábbi edzője, Huub Stevens ült a Hoffenheim kispadján. A másik a szakadó hóesés.

Fotó: Europress - Matthias Kern/Getty Images

Fotó: Europress - Matthias Kern/Getty Images

A meccs előtt jókedvűen köszöntötte egymást Dárdai Pál és a Hoffenheim edzője, Huub Stevens. Dárdai ugyanis még játékosként dolgozott együtt Stevensszel 2002 nyara és 2003 decembere között.

Fotó: Europress - ODD ANDERSEN / AFP

Fotó: Europress - ODD ANDERSEN / AFP

A 10. fordulóban lett Stevens a Hoffenheim edzője, mert a csapat rosszul szerepelt a bajnokságban. Szombaton egészen a Bundesliga utolsó helyéig csúszott le, mert az Augsburg nyerni tudott 4-0-ra a Stuttgart ellen.

Az első félidőben a csapatok hóesésben játszottak. Ez meg is látszott a helyzetek számán, de valamivel aktívabb volt a Hertha. A 30. percben a berlini csapatnak sikerült megszereznie a vezetést. Marvin Plattenhardt végezhetett el szabadrúgást, amelyet a hoffenheimi Polanski a saját kapujába csúsztatott.

Elsőre kétséges volt, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon, de a Bundesligában is alkalmazott gólvonal-technológia megmutatta, hogy a gól érvényes.

A szünetben a pályáról sikerült letakarítani a havat, és a havazás is elállt. A második félidőben a Hoffenheim volt aktívabb, több helyzetet is ki tudtak dolgozni, de gólt nem lőttek.

A győzelemnek köszönhetően a Hertha negyedik a bajnokságban, csak egy pontra vannak lemaradva a harmadik helyen álló Wolfsburgtól. A Hoffenheim maradt nyolc pontos, ezzel a Bundesliga utolsó helyén maradtak.

A meccsre a Hoffenheim nem nevezte a magyar válogatott Szalai Ádámot.

Top 0