• Sport

Dárdai csapata 5-0-ra kikapott, de még mindig a harmadik helyen vannak

Vasárnap a Bundesliga 32. fordulójában a Borussia Mönchengladbach vendége a harmadik helyen álló Hertha Berlin volt. A mérkőzést 5-0-ra a 'Gladbach nyerte, így sokkal szorosabb lett a német bajnokság. Ez volt a berlini csapat idei legsúlyosabb veresége.

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images

A Hertha Berlin a legsúlyosabb vereségét az idényben a Borrusia Mönchengaldbach ellen szenvedte el, ősszel a fővárosban 4-1-re nyert a ’Gladbach. Ez Dárdai csapatának az egyetlen veresége hazai pályán. Emiatt a Hertha szeretett volna visszavágni, a magyar edző a hét közben azt mondta, hogy tudja milyen taktikával kell legyőzni az ellenfelet.

Ehhez képest nagyon rosszul alakult a meccs a Hertha Berlin számára. A félidőben még csak 1-0-ra vezetett a ’Gladbach, Hazard szerezte a vezetést jelentő gólt.

A második félidőben azonban négy gólt is kapott a Hertha. Érdekesség, hogy a forduló előtt a berlini csapat rendelkezett a második legjobb védelemmel a Bundesligában a Bayern München mögött.

Az 5-0 arányú ’Gladbach győzelemnek köszönhetően a Bundesliga mezőnye tovább sűrűsödött. A Hertha Berlin továbbra is harmadik, de csak négy pont előnyük van a hetedik helyezett Schalke 04-hez képest. Ez azt jelenti, hogy öt csapat pályázik a még kiadó négy európai kupaindulást jelentő helyre. A Herthának 48 pontja van, a Borrusia Mönchengladbachnak és a Leverkusennek 45, míg a Mainz és a Schalke 04 is 44 ponttal áll.

A Hertha Berlin a jövő hétvégén az utolsó helyen álló, már szinte biztos kieső Hannover ellen javíthat.

A mérkőzés góljai:

1-0

2-0

3-0

4-0

5-0

A Bundesliga 32. fordulójának végeredményei:

Bayer Leverkusen – Wolfsburg 3-0

Bayern München - Eintracht Frankfurt 1-0

Darmstadt - VfB Stuttgart 2-2

Hannover 96 - Hamburger SV 0-3

Ingolstadt - Schalke 04 3-0

Mainz 05 - Augsburg 4-2

Borussia Dortmund - Werder Bremen 3-2

Borussia Mönchengladbach - Hertha Berlin 5-0

Top 0