• Sport

Dárdai bajban van: minden kapusa sérült

A hétvégén elkezdődik a Bundesliga tavaszi idénye. A Hertha Berlin a harmadik helyen áll a német labdarúgó-bajnokságban, de Dárdai Pál előtt most egy komoly probléma van. Nem tudja, hogy ki fog védeni az Augsburg elleni meccsen.

Fotó: Europress - ODD ANDERSEN / AFP

Fotó: Europress - ODD ANDERSEN / AFP

A Berliner Zeitung szerint Dárdai Pál kapus-rulettet kénytelen játszani a hétvégén, mert öt játékosából egyetlen egy sincs jelenleg 100 százalékos formában. A bajnokság harmadik helyén álló csapat a hétvégén az Augsburg ellen játszik bajnoki mérkőzést.

A csapat elsőszámú kapusa, Rune Jarstein lázas, jelenleg orvosok kezelik, és nem lehet megmondani, hogy milyen állapotban lesz hétvégén. Thomas Kraft vállsérülése nem jött rendbe, állapota 70 százalékos, bizonyos mozdulatoknál komoly fájdalmat érez. A harmadik kapus, Sacha Burchert a beleki edzőtáborban sérült meg, a combja és az ujja is fáj.

Szóba jöhet még két fiatal kapus, de a húsz éves Marius Gersbecket kölcsönadta a Hertha Berlin a Chemnitz csapatának. A 19 éves Nils Körber érettségire készül, ő el sem utazott a törökországi edzőtáborba.

Megvárom az utolsó edzést, utána eldöntjük, hogy ki áll a kapuba.

- mondta Dárdai Pál.

Dárdait korábban a német szavazók a Bundesliga legjobb edzőjének választották, emellett az Év Sportolója gálán is megnyerte a legjobb edző díját.

Top 0