• Sport
Faktor

Dárdai a döntőbe jutásról: mindenkinek joga van álmodozni

A labdarúgó Német Kupa már az elődöntőnél tart, a Bayern München ma a Werder Bremennel játszik, holnap pedig a Hertha fogadja a tavalyi ezüstérmes Borussia Dortmundot. A berlini csapat sikeredzője, Dárdai Pál azt nyilatkozta, minden játékosa elhiszi, hogy ott lehetnek a májusi döntőben.

Fotó: Europress - Simon Hofmann/Getty Images

Fotó: Europress - Simon Hofmann/Getty Images

A Herthánál már a szezon elején arról beszéltek, hogy szeretnének a hazai kupasorozatban sokáig eljutni, azzal nem is számoltak, hogy a német bajnokságban ilyen jól állnak majd – négy fordulóval a szezon vége előtt a negyedik helyen áll a csapat, de ehhez az is kellett, hogy a riválisai folyamatosan pontokat veszítsenek, mert a berlini klub sem szerepelt annyira jól a tavaszi szezonban, mint az ősziben.

Dárdai Pál csapatát most már csak egy meccs választja el attól, hogy hazai pályán, saját közönsége előtt játszhasson a Német Kupáért, a magyar edző szerint pedig hisznek abban, hogy legyőzhetik a Dortmundot.

Szándékosan hangsúlyoztam többször is a szezon elején, hogy szeretnék bejutni a kupadöntőbe. Mindenkinek megvan a joga, hogy álmodozzon. Ha emiatt kinevetnek minket az emberek, akkor az elárul róluk valamit. A Herthánál mindenki a Német Kupa döntőjéről álmodozik, az egész csapat hisz benne, hogy eljuthat odáig. Ha nyernénk a fináléban, arról 20 év múlva is beszélnének az emberek.

„A klub képes a következő szintre lépni, olyan erővé akarunk válni, amivel újra számolnia kell majd mindenkinek, a Herthának a hat legjobb német csapat között kell lennie. Remélem, hogy a döntőben majd a Bayern Münchennel találkozunk, ha sikerül túljutnunk a Dortmundon. Nem lenne igazi a döntő, ha nem lenne ott a Bayern" - mondta.

Nem lesz egyszerű dolga a Herthának, ugyanis a Dortmundnak már csak a Német Kupa maradt, a bajnokságban hét pont a hátránya a Bayernhez képest, az Európa-ligából pedig a Liverpool ütötte ki egy felejthetetlen mérkőzésen. A Dortmund tavaly bejutott a Német Kupa döntőjébe, de ott 3–1-re kikapott a Wolfsburgtól.

„A hétvégén koncentráltan és jól játszottunk a Hamburg ellen (a Dortmund 3–0-ra nyert), miután kiestünk a Liverpoollal szemben az Európa-ligából. Meg akarjuk nyerni a Német Kupát, ez az egy esélyünk maradt arra, hogy trófeát szerezzünk ebben a szezonban” – nyilatkozta a Dortmund hátvédje, Mats Hummels.

A bajnokságban a Hertha hazai pályán 0–0-át játszott a Dortmunddal, amely otthon 3–1-re verte a berlini csapatot. Szerdán 20.30-kor kezdődik a meccsük a Német Kupa elődöntőjében, a Bayern ma szintén 20.30-kor kezd a Werder Bremen (Kleinheisler László csapata) ellen hazai pályán.

A döntő május 21-én lesz Berlinben, az Olimpiai Stadionban. 

Top 0