• Kultúra
Tóth Balázs

Dan Patlansky előtt az Amberjack!

A zseniális dél-afrikai blues-rock gitáros, Dan Patlansky előtt először mutatkozik be az Amberjack zenekar az A38 közönségének, akiket vintage rockereknek már éppen úgy neveztek, mint hardrock bandának.

Kialakítottunk egy saját hangzást, ami néhol még finomítására szorul, de elég egyedi ahhoz, hogy megnyerjük magunknak a közönséget

– mondta Nagy Márk gitáros. 

A bluest úgy nyomjuk, mint a Rage Against The Machine, a rockot pedig úgy zúzzuk, mintha maga Muddy Waters nézne a színpad széléről. Hatan hat irányból, de szigorúan közös cél felé. Csak őszintén. Amit nem éltünk meg, arról nem írunk és nem játszunk olyat, amit nem szeretünk.

A fiúk hozzátették, roppant nagy megtiszteltetés számukra egy ilyen kaliberű zenész előtt játszani, másrészt legalább ugyanekkora feladat is, de biztosak benne, hogy ki fogják hozni magukból a maximumot.

Az Amberjack nevét egyébként egyre többször hallhatjuk, és a fiúk a dalaik révén mindent megtesznek, hogy még az eddiginél is több rajongójuk legyen a közeljövőben. Az Amerjack valójában egy  óceáni ragadozó hal, a sárgafarkú fattyúmakréla, aki ugyanúgy lubickol a tengerben, mint a fiúk a saját zenéjükben. Az Amberjack 2014 őszén alakult, különböző stílusok által inspirált zenészek szerencsés találkozásával. Németh Csaba, basszusgitáros és Nagy Márk gitáros korábban három évig játszottak ugyanabban a zenekarban, míg 2014-ben ismételten összehozta őket az Amberjack. Ugyanerre az időszakra tehető az énekes, Láng Vince csatlakozása is. A zenekarhoz a későbbiekben Remete Marcell gitáros és a billentyűs Budai Benjámin csatlakozott, a doboknál pedig Kocsis Danit hallhatjuk.

2015 májusában megjelent, négy saját dalt tartalmazó, Hookup című EP-jük, amelyet a Dürer Kertben, teltházas koncerten mutattak be a közönségnek. A pesti klubokban adott koncertek mellett tavaly megnyerték a Zorall Sörolimpián megrendezésre kerülő Pulzus tehetségkutató versenyt, majd idén májusban megjelent Storm című, debütáló albumuk a GrundRecords gondozásában, amely kivétel nélkül elismerő, pozitív kritikát kapott. 

A fiúk az ősz folyamán az ország különböző részein lépnek fel, többek között a Supernem vendégeként több vidéki városban is.

Kommentek:

Top 0