• Külföld
Faktor

Mindenképpen fehéreket akart megölni a dallasi orvlövész

A férfi még a tárgyalások során közölte a rendőrökkel, hogy nem tagja egyetlen szervezetnek sem. A rendőrség végül robotra szerelt bombával ölte meg.

A dallasi rendőrgyilkosságok ügyében nyilatkozó David Brown rendőrfőnök azt  mondta: az orvlövész

nem öngyilkos lett, hanem a rendőrség bombával végzett vele.
Micah Xavier Johnson

Micah Xavier Johnson

A rendőrség robotra szerelt bombával likvidálta a férfit, akit nem azonosított, de a CBS televízió kiderítette, hogy Micah Xavier Johnson, 25 éves lakosról van szó, aki a texasi Mesquite városban élt.

A gyanúsítottak a rendőri túlkapások ellen megrendezett tüntetésen kezdtek el lövöldözni azokra a rendőrökre, akik a tüntetést biztosították Dallas belvárosában.
A demonstrációt azért rendezték meg, mert fehér rendőrök két afroamerikai férfit lőttek le az elmúlt napokban Amerikában. A lövöldözésben fekete rendőr is megsérült.     

A rendőrfőnök szerint az orvlövész a vele tárgyaló rendőrrel közölte, hogy mindenképpen fehéreket akart megölni,az elmúlt napokban történt rendőri túlkapások miatt, amelyeknek fekete amerikaiak voltak az áldozatai.

A rendőrfőnök hangsúlyozta, hogy a férfi még a tárgyalások során közölte a rendőrökkel, hogy nem tagja egyetlen szervezetnek sem.

Fotó: AFP Laura Buckman

Fotó: AFP Laura Buckman

A rendőrfőnök ismét megerősítette: a támadók célja az volt, hogy minél több rendőrt megöljenek. A három letartóztatott gyanúsított további értékes információkkal is szolgált, de a nyomozás érdekében erről sem a rendőrség vezetője, sem pedig a polgármester nem kívánt nyilatkozni.

Kommentek:

Top 0