• Sport
Faktor

Dagad a botrány: megzsarolta a szervezetet a ketrecharcos

Habib Nurmagomedov nyílt levelet írt a kevert harcművészetek szervezetének (UFC).

Kilépéssel fenyegette meg a kevert harcművészetek szervezetét (UFC) az orosz Habib Nurmagomedov. A ketrecharcos a hét végén simán legyőzte az ír Conor McGregort, ám óriási botrányba fulladt a meccs.

Egy fojtás során az ír bunyós föladta a mérkőzést, de nem sokkal ezután az orosz kiugrott az oktagonból és a közönségnek ment. Eközben a dagesztáni támogatói beugrottak a ketrecbe és McGregort kezdték püfölni, irtózatos tömegverekedés lett a dologból.

Sokáig nem lehetett pontosan tudni, hogy mi váltott ki ekkora dühöt a világbajnokból, de a TMZ nevű amerikai bulvárlap információi szerint Dillon Danis, McGregor egyik csapattársa "kib..ott muszlim patkánynak" nevezte Nurmagomedovot, a dagesztáni pedig ezt már nem bírta idegekkel.

A UFC ezek után törölte az orosz csapattársa, Zubajra Tuhugov meccseit, valamint ki akarják zárni a szervezetből, amiért megütötte az ír sportolót. Nurmagomedov ezt nem akarja hagyni, egy nyílt levélben üzente meg, ha kizárják a társát, ő is kilép.

A Nevada Állami Sportbizottság McGregor és Nurmagomedov versenyzési engedélyét felfüggesztette az október 24-én sorra kerülő meghallgatásukig, végleges sorsuk majd akkor dől el.

Kommentek:

Top 0