• Belföld
Faktor

Gondban vannak a magyar szülők: elutasítják az óvodák a cukorbeteg gyerekeket

A cukorbeteg gyerekek ellátásában még mindig nagy hiányosságok vannak Magyarországon, ráadásul gyakran az óvoda és az iskola sem vállal diabéteszes gyerekeket - írja a Magyar Nemzet.

A lap cikkéből kiderül, hogy Magyarországon folyamatosan nő a diabéteszes gyerekek száma, és gondot hatalmas okoz a szülőknek, hogy gyakran az óvoda és az iskola sem vállalja a gyerekeket, mert nincs képzett óvónő és pedagógus, aki biztonsággal el tudná látni őket.

Illusztráció.

Illusztráció.

Kocsisné Gál Csilla, az érintett családokat támogató Szurikáta Alapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta a lapnak, hogy hetente legalább 2-3 panaszt kapnak arról, hogy azért nem vették fel a gyereket az óvodába, mert 1-es típusú cukorbeteg. Hozzátette, hogy a probléma főleg a kistelepülésen élőket érinti.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az elmúlt évtizedekben megháromszorozódott az egyes típusú cukorbetegséggel diagnosztizált betegek száma, ráadásul egyre fiatalabbak az érintettek – derült ki a Bethesda Gyermekkórházban tartott keddi sajtótájékoztatón. Az 1980-as években százezer gyerekből hétnél állapítottak meg 1-es típusú diabéteszt, ez a szám azóta húszra emelkedett. Az okokat még nem találták meg, de valószínűleg a környezeti és civilizációs ártalmakkal van összefüggésben.

    A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint a pedagógusok körében szemléletváltásra van szükség.

    Kommentek:

    Top 16