Csoportosan erőszakolták meg a 14 és 15 éves német lányokat a szír migránsok szilveszterkor

 • Külföld
Faktor

Özönlenek a nők elleni erőszakoskodásokról szóló hírek Németországban. Amióta kiderült, hogy szilveszter éjjel migránsok támadták meg a nőket Kölnben, Németország más városaiból is sorra érkeznek a szexuális bűncselekményekről szóló hírek.

Három szíriai férfit tartóztattak le egy dél-németországi városban. A 21 és a két 14 éves férfi két tinédzser lányt tartott fogva órákig szilveszter éjjel. Az ügyészek szerint a férfiak mindhárman megerőszakolták a lányokat.

Mást mondanak a rendőrök, mint a politikusok.
Forrás: bild.de

Mást mondanak a rendőrök, mint a politikusok. Forrás: bild.de

Az eset a német-svájci határ menti kisvárosban, Freidlingenben történt. A lányok és a fiúk a 21 éves férfi lakásán ünnepelték az újévet. Mindhárom támadót letartóztatta a rendőrség és Weil am Rhein-ben tartják őket fogva.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az esetet csak most hozták nyilvánosságra, pedig már napokkal korábban letartóztatták a férfiakat. Az ügyészek ezt azzal indokolták, hogy így akarták védeni a lányok személyiségi jogait. A rendőrség keres egy negyedik, 15 éves erőszakolót is, aki a testvére lehet a legidősebb férfinek. Az ő nevét sem árulták el, szintén személyiségi jogi okból.

  A 21 éves és a 15 éves fiú régóta Németországban él. A másik két fiú Svájcból és Hollandiából érkezett. Az ügyészek nem hiszik, hogy az eset kapcsolatban áll az ország többi városában történt, szilveszteri szexuális bűncselekményekkel.

  Időközben egyre több és több a napvilágra kerülő szilveszteri bűncselekmények száma. Kölnben már 120 nő tett feljelentést – írta a Telegraph. Hamburgban 50 esetről tudnak eddig, amelyek közül 39 volt szexuális támadás.

  Levadászták a nőket

  A rendőrök ott voltak, de nem avatkoztak közbe.
Forrás: youtube.com

  A rendőrök ott voltak, de nem avatkoztak közbe. Forrás: youtube.com

  A szemtanúk úgy írják le az eseteket, hogy a férfiak csoportosan vadásztak rájuk.

  Egyedül voltam és hirtelen azt éreztem, hogy férfiak fogdosnak. Ellöktem a kezeiket és sikítani kezdtem. De nem bírtam velük, egyre csak újabb és újabb kezek fogdostak.

  - mondta a Spiegel magazinnak az egyik áldozat. Düsseldorfban 11 nő tett feljelentést. A rendőrség szerint ugyanúgy erőszakoskodtak ott is, mint Kölnben. A városban polgárőrséget alakítottak a helyiek, hogy a jövőben megvédjék a nőket.

  Frankfurtban hét esetet vizsgál a rendőrség. A hét szexuális bűncselekményből három úgy történt, hogy legalább tíz férfi támadott és fogdosott meg egyszerre egy nőt.

  Stuttgartban két tizennyolc éves nőt vett körbe nagyjából 15 férfi. A telefonjaikat is ellopták. A rendőrség szerint a tettesek délinek vagy arabnak tűntek. A szemtanúk szerint Bielefeldben 150 észak-afrikainak kinéző férfi zaklatta szexuálisan a nőket az utcán és egy népszerű szórakozóhelyen.

  A Faktor korábban már írt róla, hogy egy kiszivárgott rendőrségi jelentés szerint a kölni támadók közül néhányan szíriai migránsok voltak. Az erőszak mértéke pedig sokkal nagyobb, mint az korábban megbecsülték. Egy magas rangú rendőrtiszt attól félt szilveszter éjjel, hogy akár halálos áldozatok is lehetnek.

  Szíriai vagyok, bánjatok velem kedvesen, Merkel asszony hívott ide.

  – mondta az egyik letartóztatott, míg egy másik széttépte a rendőrök előtt a papírjait és azt mondta nekik, hogy nem tehetnek ellene semmit, holnap szerez újat helyettük.

  A kiszivárgott rendőrségi jelentések ellentétben állnak Angela Merkel és néhány más politikus nyilatkozataival, akik korábban arról beszéltek, hogy nincsenek bizonyítékok arra, hogy most érkezett migránsok támadtak volna a nőkre.

  A kölni főtér szilveszter éjjel.
Foto: Europress - Maja Hitij/DPA/AFP

  A kölni főtér szilveszter éjjel. Foto: Europress - Maja Hitij/DPA/AFP

  A kölni helyi újság szerint 15 szíriait és afgánt tartóztattak le a rendőrök a szilveszteri szexuális erőszak miatt, de aztán mindenkit szabadon engedtek. Az Express című újságnak névtelenül beszélt egy rendőr, aki azt mondta:

  Közülük 14-en szíriaiak voltak és volt köztük egy afgán is. Csak pár hete érkeztek Németországba. Ez az igazság. Még ha fáj is.

  - mondta a rendőr a lapnak. Egy másik rendőr is megerősítette, hogy mind a 15 letartóztatott menedékkérelmének folyamatban van az elbírálása. Arról nem beszéltek a rendőrök, hogy miért engedték szabadon a férfiakat.

  Az egyik áldozat elmondja, hogy mi történt a kölni főtéren:

  Top 16