• Belföld
Faktor

Megrázó részletek a hercegszántói gyilkosságról: undorító dolgokat művelt a gyilkos

Az asszony a késelés után legalább még fél órán át haldoklott.

Jogerősen kilenc évre ítélték azt a hercegszántói férfit, aki 2014 telén, karácsony előtt három nappal megölte anyját - írja az MTI.

A 31 éves férfi együtt élt édesanyjával. 2011-ben jelentkeztek először a pszichiátriai betegségek jelei, viselkedése egyre agresszívabbá vált,  hangokat hallott, emiatt 2012 tavaszán Baján, a pszichiátriai osztályon kezelték.  A kórházban szorongásoldó illetve nyugtató gyógyszereket írtak fel neki. Az asszony figyelt arra, hogy az előírásnak megfelelően szedje a pirulákat.

Együttélésük alatt a vádlott és az édesanyja között komolyabb viták nem voltak. A férfi azonban időnként az asszonyt hibáztatta amiatt, hogy elköltöztek a fővárosból. Hogy jobb anyagi körülmények között élhessenek, a nő 2014 őszén egy hónapig Németországban dolgozott, majd decemberben két hétig egy tanfolyam miatt visszajött Budapestre. Ezalatt fia Hercegszántón maradt, ahol biztonsági őrként dolgozott.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az áldozat 2014. december közepén utazott vissza Hercegszántóra, ekkor tűnt fel neki, hogy gyermeke pszichés állapota romlott. Ezt elpanaszolta egy rokonának is, aki egy utcában lakott velük.

    A gyilkos és áldozata december 21-én veszett össze, hogy mi miatt pattant ki a vita, azóta sem derült ki. A férfi először ököllel támadt: négyszer-ötször megütötte anyját, aki térdre esett. Ezután konyhakést ragadott, és megkéselte az asszonyt, összesen 25 szúrást ejtett a testén, a mellkasán, a hátán és a bal karján. Ebből 9 szívtájékon érte az áldozatit. A nő ezután összeesett és nem sokkal később meghalt. A korábbi tájékoztatás szerint gyermeke ekkor megcsonkította az arcát: késsel kivájta a bal szemét.

    A férfi ezután behúzta a holttestet a szobába és megpróbálta elrejteni az ágy alatt. Nem sokkal később felhívta a 107-et, de végül csak annyit mondott a diszpécsernek, hogy téves hívás, majd letette a telefont. Ezután a lakásban maradt a holttesttel. A rokonok hiába keresték, nem beszélt velük, anyjával kapcsolatban pedig azt hazudta, hogy éppen alszik. Végül az egyik aggódó rokon értesítette a rendőrséget.

    Kommentek:

    Top 16