• Belföld
Faktor

Csomagot adna fel karácsonyra? Ezt tegye, hogy időben célba érjen

Néhány egyszerű trükkel elkerülheti, hogy fennakadás legyen a postán.

Karácsony közeledtével ellepik a postát a csomagok, így aztán érdemes különösen odafigyelni néhány dologra, hogy az ajándék épségben és időben célba érjen.

Válassza a megfelelő csomagolóanyagot!Van a kamrában egy elnyűtt papírdoboz, ami éppen jó lesz arra, hogy feladja benne küldeményt? Inkább ne engedjen a kísértésnek, és fektessen be egy ép dobozba. A csomag ugyanis összetett logisztikai folyamat során jut el a címzetthez, sok átrakási ponton halad át, így egy rozoga csomagolóanyag könnyen megsérülhet.

Ne hagyjon régi címkét a csomagon!Egy jó állapotú, de régi doboz lehet, hogy tökéletesen megfelel arra, hogy feladja benne a csomagot, de ha van rajta egy régi címke, a szortírozásnál összezavarodhat a rendszer, és nem jut el csomagja időben a megfelelő helyre.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Jó helyre tegye a címkét a csomagon!A csomag legnagyobb felületére helyezze fel a csomagcímkét, és vigyázzon arra, hogy a vonalkód ne törjön meg sehol a dobozon - javasolja a nosalty.hu. Ha nem dobozt, hanem valamilyen szabálytalan alakú csomagot ad fel, merev kartonlapra felragasztott csomagcímkét kössön rá, vagyis használjon "függő címiratot"!

  Ne lötyögjön a csomag a dobozban!A szállítás során könnyen megsérülhet az áru, ha nem tölti ki valamilyen puha anyaggal a dobozt. Az összegyűrt újságpapír tökéletesen megfelel erre a célra. 

  Zárja le jól a csomagot!A biztonságos szállítás érdekében erős ragasztószalaggal zárja le a csomagot. Spárgát ne használjon, az könnyen kilazulhat, ráadásul akadályozhatja is a csomag gördülékeny útját a postai rendszerben.

  Ne kössön össze több csomagot!Ha több dobozt szeretne feladni, ne kötözze össze őket, adja fel inkább egyenként a csomagokat.

  Kommentek:

  Top 16