• Külföld

Belga hírügynökség: csökkentették a terrorfenyegetettség szintjét Brüsszelben

Brüsszelben november 21-e óta volt érvényben a legmagasabb szintű terrorfenyegetettség, amit most hármas fokozatra módosítottak. Belgium többi részén is a harmadik szint van érvényben.

Csütörtökön a legmagasabb fokozatról, azaz négyesről hármasra csökkentették a terrorfenyegetettség szintjét Brüsszelben - jelentette be a belga állami hírügynökség. Közel egy hétig volt érvényben a „nagyon komoly, azonnali” fokú készültség, amit most „komoly, lehetséges és valószínű”-re módosítottak.

Forrás: Europress - Getty Images/Ben Pruchnie

Forrás: Europress - Getty Images/Ben Pruchnie

A nemzeti válságkezelő központ egyelőre még nem kommentálta az eseményt. A központ fogja felülvizsgálni a veszélyeztetettség mértékéről szóló döntést. A kormány szóvivője sem erősítette meg a hírt.

Napközben a brüsszeli nagymecsetet kiürítették, mert az épületben gyanús por volt. Néhány óráig biztonsági sáv volt az imahely körül. A porról később kiderült, hogy liszt.

A párizsi terrortámadások után november 17-én Belgiumban országszerte kettesről hármas fokozatra emelték a készültséget. November 21-étől a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket rendelték el Brüsszelben. A rendőrség a franciaországi merényletek egyik gyanúsítottjára és bűntársaira vadászott, akik valószínűleg a belga fővárosban is terrortámadásra készültek. A rendőrök ezért sok helyen razziáztak Belgiumban, ennek eredményeként öt embert vádoltak meg terrorista cselekményekkel. - írja az MTI.

Top 0