• Krimi
Faktor

Csokit lopott, 20 év börtönt kapott

Néhány csokoládét lopott el a férfi, ezért kapott most 20 évet. Többszörös visszaeső, az elmúlt 15 évben összesen 500 dollár értékű árut lopott.

Amikor Jacobia Grimes megkérdezte, hogy nem túlzás-e a 20 év, a New Orleans-i bíró figyelembe véve Grimes előtörténetét, azt mondta, nem. A 34 éves férfit már ötször ítélték el lopásért. Többszörös visszaesőként kapta a 20 évet. 

Grimes ügyvédei kritizálták a törvényt és a hosszú büntetést. Mindent összevetve, Grimes 2001 és 2010 között körülbelül 500 dollár (körülbelül 140 ezer forint) értékű árut lopott. Az ügyvédek szerint abszurd és nevetséges, hogy valakit azért, mert édességet lop, 20 év börtönre ítélnek.

Az Egyesült Államokban azonban rendszeresen előfordul, hogy nagy büntetést szabnak ki viszonylag jelentéktelen bűncselekményekre. Többek között ez vezet a túlzsúfolt börtönökhöz. Az elmúlt 25 évben több új börtön épült, mint iskola, kórház, óvoda együttvéve. A tömeges bebörtönzés évente 70 milliárd dollárba kerül - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Top 0