• Külföld
Faktor

Csődöt jelentett az észt nemzeti légitársaság

Az Európai Bizottság felszólította az Estonian Air észt nemzeti légitársaságot, hogy fizessen vissza 91 millió állami támogatást. Mivel erre képtelen volt a társaság, csődöt mondott. 

Az Estonian Air 2006 óta veszteségesen működik. Az észt állam 2010 óta többször is feltőkésítette, emellett pedig 37 millió euró mentőhitelt is nyújtott a cégnek - írja az MTI.

"Az Estonian Air november 8-án beszünteti működését" - ez áll a légitársaság honlapján. (www.estonian-air.ee)

"Az Estonian Air november 8-án beszünteti működését" - ez áll a légitársaság honlapján. (www.estonian-air.ee)

Az észt kormány új nemzeti légitársaságot hoz létre, hogy a csődöt jelentett Estonian Air fontosabb járatai tovább működhessenek. Azokat, akik még a csőd előtt vették a jegyeiket, és még nem repültek, más légitársaság viszi majd, vagy ha akarják, visszakérhetik a jegy árát decembertől. A kormány szombaton jelentette be, hogy Nordic Aviation Group (NAG) lesz az új állami légitársaság neve, amely vasárnaptól az Estonian Air legalább nyolc fő célállomására indít járatokat. A NAG-nak nincsenek repülői, sem személyzete. A járatokat más légitársaságokkal együttműködve biztosítják.

Az Estonian Air egyébként nem sokkal azután alakult, hogy a Szovjetunió 1991-ben szétesett, és Észtország függetlenné vált.  

Top 0