• Külföld
Faktor

Csoda az állatkertben, 13 év után született borneói orangután

"A gondozóknak sikerült szoros kapcsolatot kialakítani az anyával, aki maga ment oda hozzájuk, hogy bemutassa csemetéjét."

Borneói orangutánkölyök született egy párizsi állatkertben, 2005 óta először. A botanikus kert állatkertjében élő Theodora egy hete, október 17-én szülte meg kicsinyét. Theodora harmadszor lett anya, a nőstény kölyök apja, Banggi első alkalommal lett apa. A Java névre keresztelt kicsit szerdán mutatták be az újságíróknak.

A kölyök jól van, jól szopik. Szerencsések vagyunk, mert a gondozóknak sikerült szoros kapcsolatot kialakítani az anyával, aki maga ment oda hozzájuk, hogy bemutassa csemetéjét

– mondta Dylan Duby, az intézmény állatorvosa.

A borneói orangután a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a súlyosan veszélyeztetett fajok között szerepel. Kiugróan magas a populáció kihalásának esélye a természetes élőhelyeinek pusztulása, illetve a vadászat miatt.

Az állatkert azt tervezi, hogy Theodora fogja felnevelni kölykét, ám később Javát egy másik állatkertbe fogják áthelyezni, de ez még tíz évig is eltarthat.

Kommentek:

Top 0