• Belföld
Faktor

Megható fotók: a gazdát és kutyáját is megmentették a budapesti mentők

"Senkit nem hagyunk magára" - írták a mentők, akiknek kedvességét Néró is meghálálta.

Összeesett férfihez riasztották a csillaghegyi mentőeket. A padra fektetett úrhoz a gyalogosok hívtak segítséget, akik már a bejelentéskor jelezték, hogy egy pánikban levő, vadul ugató nagytestű kutya is van a beteggel. A valóban zaklatott négylábú azonban olyannyira megörült a segítségül érkező piros ruhás jótevőknek, hogy az ugatást abbahagyva, szinte örömmel szaladt a mentősök elé és vezette a gazdihoz őket.

A mentők akadály nélkül megkezdhették a beteg vizsgálatát és ellátását, amit igaz barátja rendkívüli türelemmel várt végig a mentő előtt ülve - írja az országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Ám a férfi helyszíni vizsgálata azonnali kórházi ellátást indokolt. „Senkit nem hagyunk magára” alapon kutyával együtt vitték kórházba az idős beteget. A kutyus láthatóan rutinos utazó volt, hisz a kórházba vezető úton nyugodtan fekve viselte a számára sem épp hétköznapi eseményeket.

A beteg átadása után, a mentésirányítás engedélyével menhelyre vitték a mentők a három év körüli kutyust, aki láthatóan felfogta a körülötte zajló szervezkedést. A példás emberséget Néró is meghálálta, hisz a menhelyre menet szorosan az egyik mentős lábához bújva, hálás szemekkel nyalogatta a mentőápoló kezét. A bajba jutott állat azóta türelmesen várja a gazdit, aki a gyors mentőellátásnak köszönhetően hamarosan elhagyhatja a kórházat és ismét megölelheti legjobb négylábú barátját.  

Kommentek:

Top 0