• Krimi
Faktor

Nem először viselkedett furcsán: ez történt a csepeli rendőr tárgyalásán

Tavaly kezdett lövöldözésbe egy magyar rendőr egy csepeli társasházban. T. Roland 9 milliméteres pisztolyával átlőtte a tűzgátló ajtót és kis híján a mögötte dolgozó karbantartót is.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A férfi kedden állt bíróság elé, ahol különös dolgok hangzottak el. Az alezredes egy éve betegállományban volt: a vérnyomáscsökkentőre és nyugtatóra ivott a vádirat szerint, ilyen állapotban kezdett ámokfutásba. A tanúk viszont arról számoltak be, hogy nem ez volt az első, hogy különösen viselkedett: pár nappal korábban a földszinti lakás tulajdonosát és egy barátját fenyegette meg.

„Lejött, azt mondta, hentes, felmegy a bárdért, és kettévág minket. Azzal is fenyegetőzött, hogy hozza a pisztolyát, és lelő, mint egy kutyát” – mondta el a tárgyaláson Sz. Károly, aki szerint Roland részeg volt.

Egy héttel később valóban előkerült a pisztoly: Roland a hátsó lépcsőházba sétált, ahol a földszinten működő cég karbantartója is tartózkodott.

„Állj, rendőrség! Rendőrség, jöjjön elő!” – kiáltotta el magát, és négyszer a mennyezetbe lőtt. Majd az ajtóra célzott és tüzelt. A tárgyaláson tettét azzal magyarázta, hogy egeret látott, ezért rántott fegyvert.

Ügyvédje szerint a rendőr nem akart senkit megölni - írja a Blikk.

Kommentek:

Top 0