Maksa Mónika

Szörnyű tragédia rázta meg a családot: órák leforgása alatt hunyt el a kisbaba

Az ünnepekkor érte a szörnyű tragédia a fiatal szülőket.

Ervin menyasszonyával és két közös gyermekükkel Csehországból látogatott el szüleihez a szlovákiai Bátorová községbe. A család együtt akarta tölteni a karácsonyi ünnepeket, emellett a két hónapos Nelka keresztelőjét szerették volna elintézni.

„Kladnóban élnek, egy nappal szenteste előtt érkeztek, és a kicsi egyáltalán nem tűnt betegnek. Néhány nappal az utazás előtt még gyerekorvoshoz is elvitték“ - mondta Jozef, Ervin édesapja.

A kisbabának azonban hirtelen 39 fokos láza lett, ezért édesanyja, Aneta kúpot adott neki. Reggel még rendesen evett a baba, napközben azonban már nem volt étvágya. „Mikor a kicsinek újfent felment a láza, átmentem a szomszédos faluba gyógyszerért. Lement a láza, délutánra azonban egy piros folt jelent meg a testén“ - tette hozzá Jozef, aki Nelkát a szüleivel együtt elvitte a nagykürtösi elsősegélyi ügyeletre. A baba azonban útközben életét vesztette.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mária Tolnayová, a Besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint a kicsi már semmilyen életjeleket nem mutatott, az újraélesztés is sikertelen volt. Nela testét eközben véraláfutásos foltok lepték el.

    Mint kiderült, Nela halálát meningococcus-fertőzés okozta. Ez a betegség gyorsan szétterjed a szervezetben, torok-, izom-, ízületi fájdalmakkal jelentkezik, valamint a bőrön piros foltok jelennek meg. A meningococcus-fertőzés a négy éven aluliak, a 65 éven felüliek és az immunhiányban szenvedők körében lehet életveszélyes - írja a Paraméter.

    Kommentek:

    Top 16