• Külföld
Faktor

Robbanássorozat rázta meg a környéket: rengeteg a sérült, menekülnek az emberek

Tűzoltók is megsérültek a detonációban. Mentőhelikoptereket riasztottak.

Legalább tucatnyian megsérültek csütörtökön egy robbanásban a kelet-csehországi Policka kisváros egykori gépipari üzemében. Két ember életveszélyes, kettő pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett, a többiek könnyebben sérültek meg - írja a Maszol. Négy tűzoltó is könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint több tűzoltóegység és mentőhelikopterek, illetve mentőkocsik is érkeztek a helyszínre, de nem tudtak a raktár közelébe menni, mert az első robbanás után is szinte folyamatosan kisebb-nagyobb detonációk hallatszanak odabentről, ahol többek között robbanóanyagokat és gázpalackokat tartanak.

A hatóságok kimenekítették az üzemben dolgozókat és a rendőrség lezárta az egész környéket.

Ebben a kelet-csehországi gépipari üzemben már 2015 szeptemberében felrobbant 320 tonna lőpor. A hatalmas robbanás több mint ötven méterre röpítette a csarnok acélelemekből készült tetejét. Akkor az okozott kár meghaladta a 14 millió koronát (160 millió forint). A környékbeli lakók már évek óta követelik, hogy a hatóságok zárják be az üzemet, vagy legalább szigorúbban ellenőrizzék az ott veszélyes anyagokat tároló cégeket.

Kommentek:

Top 0