• Külföld
Faktor

Cseh elnök: a muszlimok nem integrálhatóak az európai kultúrába

Az Európai Unió a migránsválság kezelése során elfeledkezik arról, hogy muszlim migrációról van szó, és ezek a bevándorlók nem integrálhatók és nem olvaszthatók be az európai kultúrába - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő pénteken Pozsonyban.

A cseh elnök kijelentette, hogy a migránspolitika alakításában az EU teljesen megbukott. Az uniót felkészületlenül érte a bevándorlási hullám és annak bekövetkeztekor az EU véget nem érő szócsépléssel vesztegette az időt.

Zeman a muszlim és az európai kultúra közötti különbségeket sorolva megemlítette: a Korán szerint a férfinak joga van megverni egy nőt, az iszlám civilizáció megtagadja a nőktől, hogy műveltséget szerezzenek, és jelentősebb posztokat töltsenek be, továbbá a nők vallomása a bíróságokon csak fele olyan súllyal esik latba, mint a férfiaké.

A migránshullámmal Európába érkező gazdasági bevándorlókról Zeman azt mondta, hogy az EU-nak valamennyiüket vissza kellene toloncolnia származási országába, mert ez a migránsválság egyetlen megoldása.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16