• Belföld
Faktor

Megölte csecsemőjét a budapesti pár, míg a nagyszülők a másik szobában ültek

Az anyánál vendégek voltak, amikor beindult a szülés.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Vádat emelt az ügyészség a XVIII. kerületi újszülött megölése kapcsán. Az apát és az anyát is bíróság elé állítják. A budapesti nő otthon szülte meg egészséges kislányát, akit ezután élettársa segítésével megölt, majd a holttestet elrejtette, napokkal később pedig egy XVIII. kerületi társasház szeméttárolójába tette.

A vádlottak élettársi kapcsolatban éltek, amelyből 2013. év végén közös gyermekük is született, a nőnek pedig korábbi élettársi kapcsolatából volt egy másik gyereke is - írja az ugyeszseg.hu.

A nő 2014-ben teherbe esett, ekkorra azonban már a vádlottak kapcsolata megromlott: a férfi azt mondta, hogy a gyerek nem az övé, és ne szóljanak a terhességről senkinek. A nő a környezete előtt eltitkolta a terhességét, arról nem szólt sem a szüleinek, sem a barátainak, és orvosnál sem járt. Várandósságát testalkata miatt a külvilág nem vette észre.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A vádirat szerint 2014. október 23-án a vádlottak, valamint a nő szülei és gyermekei mindannyian otthon voltak, amikor a a nőnél a szülési fájdalmak beindultak. A nő ezt jelezte élettársának, akivel együtt bementek a fürdőbe, ahol a nő megszülte a gyermeket, majd ezután a férfi által mondottak szerint megölte. Ezután az újszülött holttestét a nő – szintén az élettársa tudtával – elrejtette, majd csak két nappal később, október 25-én vitte el egy XVIII. kerületi társasház udvarán található szeméttárolóhoz, ahol az egyik szemetesbe tette. A holttestet másnap, egy szemét között keresgélő férfi találta meg.

    A vádirat szerint a csecsemő élve született és életképes volt, halála erőszakos úton, fulladás miatt következett be. A bűncselekmény a törvény szerint mindkét szülő esetében tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    Kommentek:

    Top 16