• Élet
Faktor

Kiderült hol sírnak legtöbbet a csecsemők, Önnél mi a helyzet otthon?

A brit babák egy friss kutatás szerint sokkal többet sírnak, mint más iparosodott ország újszülöttjei. Az első nemzetközi babasírás-felmérés eredményei alapján az Egyesült Királyságban, Kanadában, Olaszországban és Hollandiában a legsírósabbak a kicsik.

A kutatók 8700 csecsemő viselkedését vizsgálták meg életük első 12 hetében. Ebből kiderült, hogy kik sírnak a legtöbbet, de arra is fény derült, hogy Dániában, Németországban és Japánban a legcsendesebbek az újszülöttek.

A csecsemők átlagosan két órát sírnak naponta, a szülés utáni első hétben, majd ez idővel egy órára csökken. Dieter Wolke, a Warwicki Egyetem professzora szerint a csecsemők már a kezdetektől nagyon különböznek egymástól, a sírásuk mennyiségének tekintetében is, és széles skálán mozog az is, hogy mennyi sírás számít normálisnak.

Illusztráció.

Illusztráció.

Hozzátette, hogy meg kell vizsgálni, hogy egyes kultúrákban mi okozhatja, hogy kevesebbet sírnak a babák – ezt a nevelés, a terhesség alatt történt dolgok, de a genetika is befolyásolhatja. A kutatás egyébként a szülők megnyugtatásában is segít, hiszen az adatokból készült diagrammal bizonyítható, hogy a gyerek nem hisztis, ha a sírása a normál tartományban mozog.

Az Egyesült Királyságban a babák naponta több mint 3 órát sírnak, az 1-2 hetes gyerekek 28 százaléka ennyiszer ad hangot nemtetszésének az országban – írja a Metro.

A magyar babákról egyelőre sajnos nincs adat, a tanulmányt a Journal of Pediatrics-ban fogják publikálni.

Kommentek:

Top 0