• Krimi
Faktor

Most közölték: tragikus buszbaleset történt, rengeteg a halott

A balesetet az okozhatta, hogy a sofőr vezetés közben telefonált.

Csatornába zuhant egy busz a kelet-indiai Nyugat-Bengál szövetségi államban, a balesetben a legfrissebb hírek szerint 45 ember életét vesztette - közölte a rendőrség kedden.

A szerencsétlenség hétfőn történt, de a mentési munkálatok még tartanak, búvárok kutatnak a vízben az áldozatok után. Az éjszaka folyamán több holttestet is megtaláltak a Jalangi folyóhoz kapcsolódó egyik mély csatornában, ahová a busz zuhant. A balesetet 12 utas élte túl - írja az MTI. A halálos áldozatok között van két gyerek is.

Az egyik túlélő elmondása szerint a busz sofőrje éppen telefonált, és csak egy kézzel kormányzott, miközben egy másik autót előzött a hídon. A sofőr a manőver közben elvesztette uralmát a busz fölött, és a híd korlátját áttörve a csatornába zuhant.

A buszt darukkal emelték ki a folyóból, a holttestek többségét a jármű belsejében találták meg. A baleset helyszínén kisebb csetepaté tört ki a hatóságok kiérkezése után: egy csoport kövekkel dobálta meg a rendőröket, mert szerintük túl későn értek ki a tragédia helyszínére. A rendőrök könnygázt vetettek be a csoport feloszlatására.

A világon Indiában halnak meg a legtöbben - átlagosan 135 ezren - évente közlekedési balesetekben.

Kommentek:

Top 0