• Kultúra
Maksa Mónika

Csarnai Borbála lett a Dal legjobb szövegírója

A Dal 2016 második középdöntőjét szombaton Freddie nyerte meg. A zsűri és a nézők döntésével még Vásáry André és a Parno Graszt, a tévénézők szavazataival pedig Berkes Olivér és Tóth Andi jutott a döntőbe. Így teljessé vált a döntő mezőnye. Most először adták át a műsorban a legjobb dalszövegírónak járó díjat, ezt Csarnai Borbála kapra.

A szombat esti adásban Freddie(Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dala 47 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. A 2016-os A Dalban eddig még senki sem kapott ennyire magas pontszámot. Vásáry André a Why című daláért 42 pontot kapott, szintén 42 ponttal jutalmazták a Parno Graszt Már nem szédülök című számát.

A negyedik továbbjutó Berkes Olivér és Tóth Andi közös dala, a Seven Seas lett, ők is versenyezni fognak a döntőbe.

Csarnai Boglárka írta a legjobb dalszöveget. Forrás: MTI

Csarnai Boglárka írta a legjobb dalszöveget. Forrás: MTI

EZT IS AJÁNLJUK:

    A múlt heti első középdöntőből Petruska a Trouble in My Mind című dallal, Oláh Gergő a Győz a jóval, a Kállay Saunders Band a Who We Are című számmal és a Mushu az Uncle Tom című számmal jutott a döntőbe.

    A második középdöntőben hirdették ki A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj nyertesét. A közönség és a zsűri is szavazott, ennek alapján pedig Csarnai Borbála Pioneer című szövege a legjobb. Ezt Freddie adta elő szombat este.

    A második középdöntőben a négy zsűritag – Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot – mellett ismét a közönség volt az ötödik zsűri. A nézők mobilalkalmazással, A Dal honlapján és sms-ben is szavazhattak, 1-től 10 pontig. A nézők szavazatait átlagolták és a zsűri pontjaihoz adták, így döntötték el, hogy kik jutnak tovább.

    A Dal 2016 döntője február 27-én lesz, a győztes fogja képviselni Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között Stockholmban - írja az MTI.

    Top 16