• Belföld
Mágó Károly
Mágó Károly

Csapó Gábor a botrányos videóról: nem érti a felháborodást

Sajnálja, ha megsértett valakit, de nem bánta meg, amit mondott és mutatott a Sport TV-ben, és nem is érti a felháborodást - ezt mondta a Faktornak Csapó Gábor. A korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó egy poharat huzigált Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kérte, dugja bele az ujját. Amikor Gyenesei beledugta volna, Csapó mindig elhúzta a poharat, majd konklúzióként kijelentette, "ennyit kellett volna önnek is tennie, asszonyom!". Mindezt arra reagálva mutatta be, hogy kiderült, hogy Kiss László - az úszóválogatott azóta már lemondott szövetségi kapitánya - 55 éve két társával megerőszakolt egy fiatal nőt, amiért jogerősen el is ítélték.

Sokan támadták az elmúlt napokban azért a jelenetsorért, amit a Sport TV-ben mutatott be.

Azzal kezdeném az egészet, hogy cum laude végeztem el a jogi egyetemet, nappali szakon. Azt, amit a Sport TV-ben elmondtam, ott hallottam, méghozzá az egyik professzoromtól, aki nem mellesleg tanszékvezető volt. Hangsúlyozom, az egész nem az én véleményem, hanem a tanáromé. Ő akkor azt tanította és az ítéleteit is így hozta – hiszen a tanítás mellett gyakorló bíró volt –, és ez is volt a véleménye, hogy amikor nincs külsérelmi nyom az áldozaton, akkor nem lehet elítélni el egy vádlottat nemi erőszakért. A 60-as években ez így történt, ez volt a gyakorlat. Én csak ezt meséltem el. Ha valakit megsértettem, akkor nagyon sajnálom, de még egyszer mondom, ezt nem én mondtam, ez nem az én véleményem, ezt az egykori tanárom tanította így.

Akkor ez zavarta Önt? Mármint, hogy az előadásokon ezt hangoztatta?

EZT IS AJÁNLJUK:

  Nem, nem botránkoztatott meg, ahogy senki mást sem a 160 hallgatóból, aki az előadóteremben ült. És most sem értem, hogy mi ebben a megdöbbentő.

  Hát a pohárhasonlat azért nem tűnik nagyon kifinomultnak, és semmiképp sem hízelgő a nőkre nézve. Nem éltem a 60-as években, most, 2016-ban semmiképp sem az.

  Most sem érzem megbotránkoztatónak. Az egyébként érdekes, hogy azon senki sem háborodott fel, hogy a mellettem álló Gyenesi Leila azt mondta, hogy meg kell nézni azokat a nőket, akik három férfival mennek fel egy lakásra. Nálam jobb indulatú barom nincs a földön. Az elmúlt negyven évben huszonhatezerszer szerepeltem a különböző tévé csatornákon. Soha nem volt gond velem. Sajnálom, ha most megbántottam valakit, vagy rosszat mondtam. Urambocsá’, egyszer mondhatok rosszat én is.

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  Mi jutott el abból az óriási felháborodásból Önhöz, ami az elmúlt napokban az interneten – főleg a hozzászólásokban – szerepelt?

  Hozzám semmi sem jutott el. Nem olvasok internetet.

  Ismerősei azért csak vannak.

  Tegnap fodrásznál voltam, ott hét nő volt, közülük csak egynek volt baja azzal, amit mondtam.

  Egyébként, mint lányos apuka, mint gondol az egész Kiss László-ügyről?

  Amit a tévében is mondtam. Ha a lányommal ezt teszi valaki, agyonverem. De visszatérve a másik mondatomra, vagyis idézetemre: nem tudom, hogy mit csináltam rosszul, vagy mit ne csináljak a jövőben.

  Én nyilván ezt nem mondhatom meg Önnek, de ha ragaszkodik hozzá: szerintem többet ne ismételje a korábbi tanára véleményét.

  De miért? Ez az ő véleménye, nem az enyém. Én csak elmeséltem, egyébként hozzáteszem, életemben először. Lehet, hogy nem kellett volna.

  Egyébként használta volna az idézetet, ha a vízilabda helyett a jogi pályára lép, és egy olyan ügyben kellett volna valakit képviselni, akit nemi erőszakkal vádolnak?

  Nem használtam volna jogászként sem soha, még a hatvanas években sem.

  Top 16