• Krimi

20 milliót vitt el egy csaló a bankból, az intézet az alkalmazottjától hajtaná be az összeget

Egy csaló hamis személyigazolvánnyal vett fel 20 millió forintot a nőnél, a munkahelye szerint az alkalmazott volt a hibás, mert nem nézte meg jól az igazolványt.

A nő munkahelyét felhívta a csaló, a telefonban az egyik ügyfél nevén mutatkozott be és udvariasan közölte, hogy másnap szeretné felvenni a megtakarítását. A pénzintézet megrendelte a húsz millió forintot, és várták az ügyfelet, aki megérkezett, megmutatta a papírjait és felvette a pénzt.

Pár hónapig semmi nem történt, akkor derült ki a csalás, amikor az igazi ügyfél is ki akarta venni a pénzt, de kiderült, a számláján már nincs egy garas sem. A pénzintézet, ahol a nő dolgozott, rajta akarja behajtani a pénzt, mondván: ő hibázott, mert nem nézte meg jól a hamis személyi igazolványt.

A nő ügyvédje szerint a munkáltató is hibázott, hiszen nem volt működő kamera a pénztáros mögött. Így a csaló beazonosítása nem egyszerű.

"Ügyfelem is áldozat, csakúgy, mint az a személy, akinek a pénzét meglovasították, őt is megtévesztette a csaló" – mondta a Blikknek Lichy József ügyvéd.

Kommentek:

Top 0